Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση

Φέτος είχαμε και πάλι τη χαρά να πάρουμε μέρος στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015 ,που οργανώνει η actionaid. Η εκπαίδευση λοιπόν ξανά στο στόχο κι εμείς νιώθουμε περήφανοι που βοηθάμε να πάνε στο σχολείο περισσότερα παιδιά.
 Φέτος βοηθάμε στέλνοντας μια λέξη η οποία μαζί με πολλές άλλες λέξεις που θα στείλουν κι άλλα σχολεία θα ταξιδέψουν στον ΟΗΕ ώστε η εκπαίδευση για Όλους να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα.
 Εμείς  παραλάβαμε το υλικό που μπορείτε να το δείτε εδώ, διαβάσαμε τις ιστορίες των παιδιών και μετά άρχισε μια συζήτηση για το αν μας αρέσει το σχολείο και γιατί. Τα παιδιά είπαν τις απόψεις τους 
Αφού λοιπόν θέλουν να μάθουν τόσα πολλά πράγματα , τα παιδάκια μου θέλουν να μορφωθούν.Μάθαμε αυτή τη καινούρια λέξη που την έλεγαν ξανά και ξανά .Έτσι αποφασίσαμε να στείλουμε αυτή τη λέξη.Τα παιδιά σε ζευγάρια πήραν από ένα γράμμα της λέξης μορφωθώ και το διακόσμησαν .Στη συνέχεια τα κόλλησαν σε χαρτόνι και ......έτοιμη η λέξη μας



















Στο υλικό υπήρχε ένα παραμύθι το οποίο δεν είχε εικόνες .Επειδή τα παιδάκια μου δεν θα καταλάβαιναν πολλά πράγματα ,βρήκα εικόνες και  το διηγήθηκα  με άλλο τρόπο.Τους άρεσε πολύ και ήθελαν να το παίξουν.

Έτσι λοιπόν το πειρατικό καράβι με τα τέσσερα παιδιά, από την Αφρική, ξεκίνησε να βρει τις λέξεις που είχε κλέψει ο κύριος Αναλφάβητος

Ένα ψαράκι -λέξη τους οδήγησε στη Νέα Υόρκη. Κατέβηκαν από το καράβι και το πρώτο πράγμα που είδαν ήταν βιβλία άδεια, χωρίς καμία λέξη.
Άρχισαν να ψάχνουν στους δρόμους μέχρι που βρήκαν δύο λέξεις που είχαν ξεφύγει από τον κύριο Αναλφάβητο.

Αυτές έδειξαν στα παιδιά πού έκρυβε ο κύριος Αναλφάβητος τις υπόλοιπες  λέξεις .Ήταν μέσα σε ένα σεντούκι. Τα παιδιά τις ελευθέρωσαν.Οι λέξεις  μπήκαν στη σειρά και έφτιαξαν ένα παραμύθι.


Τότε άκουσαν ένα κλάμα.Ήταν ο κύριος Αναλφάβητος που δεν είχε ακούσει ποτέ παραμύθι.Δεν ήξερε να διαβάζει και γι΄αυτό μάζεψε όλες τις λέξεις.
Οι λέξεις  υποσχέθηκαν να του μάθουν να γράφει και να διαβάζει.Έτσι ο κύριος Αναλφάβητος ήταν πολύ χαρούμενος γιατί σύντομα θα γινόταν κύριος Αλφάβητος.
Οι λέξεις ήταν έτοιμες να ταξιδέψουν για να βοηθήσουν κι άλλα παιδιά να μάθουν.

Τα  παιδιά μου ενθουσιάστηκαν τόσο που σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο πειρατικό καράβι , να γίνουμε πειρατές και να παίξουμε.









Μετά παίξαμε  το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.Τα παιδάκια μου όμως έβρισκαν αμέσως τους φακέλους με την εικόνα του σημείου που έπρεπε να ψάξουν και έτρεχαν γρήρορα εκεί με αποτέλεσμα να μη προλάβω να βγάλω όλες τις φωτογραφίες 
Ξεκινήσαμε από έναν χάρτη





Και κάπως έτσι φτάσαμε στο θησαυρό.


Στο τέλος ακούσαμε και δυο τραγούδια.
Περάσαμε ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!





3 σχόλια: