Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ACTIONAID

 Φέτος για πρώτη φορά το νηπιαγωγείο μας πήρε μέρος στις δράσεις της actionaid. Είμαστε κι εμείς ένα από τα 720 σχολεία απ' όλη την Ελλάδα ,που φώναξαν με όλη τους τη δύναμη <<Στείλε όλους τους φίλους μου Σχολείο >>.

Διαβάσαμε την ιστορία της Αρπίτα ,ενός τυφλού κοριτσιού, που δεν έχει πάει ποτέ στο σχολείο.Δέσαμε λοιπόν τα μάτια μας και με την ομπρέλα της κυρίας για μπαστούνι, προσπαθήσαμε να περπατήσουμε .....Δεν ήταν εύκολο!!Τα εμπόδια πολλά .Έτσι χρειάστηκε συνοδός


Είδαμε το βίντεο της actionaid το οποίο
μπορείτε να το δείτε εδώ
Μας έκανε εντύπωση η Λούσυ,ένα κοριτσάκι από την Κένυα  που δεν μπορεί να περπατήσει.Δέσαμε το πόδι μας και είδαμε πόσο δύσκολο είναι να ισορροπήσεις .

Αποφασίσαμε λοιπόν να βοηθήσουμε κι εμείς αυτά τα παιδιά.Φτιάξαμε χάρτινες αλυσίδες γράφοντας πάνω τους μηνύματα.  Φτιάξαμε ανθρώπινες αλυσίδες φωνάζοντας το σύνθημα <<Όλα τα παιδάκια να πηγαίνουν στο σχολείο>>.

Επίσης φτιάξαμε μια  μακέτα με ένα σχολείο, που στην αυλή του παίζουν παιδιά με ή χωρίς αναπηρία.
Μερικά παιδιά χρωμάτισαν και έκοψαν τις φιγούρες των παιδιών με αναπηρία , άλλα έφτιαξαν με πλαστελίνη παιδάκια και άλλα χρωμάτισαν το σχολείο. Τα κολλήσαμε και γράψαμε το δικό μας μήνυμα.


                             
                                                                   


 
Μακάρι να ακουστεί η φωνή όλων μας!!!!!!!!!!!!!  

3 σχόλια:

  1. ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΝΑΤΑΣΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Αριάδνη!!!!!!!!Να είμαστε καλά, του χρόνου να κάνουμε καλύτερα πράγματα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή