Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

                        ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Φέτος η δανειστική βιβλιοθήκη ξεκίνησε κάπως αργά εξαιτίας κάποιων δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε ,όμως κάλιο αργά παρά ποτέ.Τα βιβλία που δανείζονται τα παιδιά είναι αγορασμένα από τους γονείς τους και θα τα πάρουν στο σπίτι τους στο τέλος τις σχολικής χρονιάς.Έτσι λοιπόν , πριν αρχίσει ο δανεισμός, έγινε  μια συνάντηση με τους γονείς για ενημέρωση διότι τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν στο σπίτι τους κανένα βιβλίο. Ακολούθησαν δραστηριότητες με βιβλία και πρώτα πρώτα  συντάχτηκε το γνωστό Συμβόλαιο το οποίο προέκυψε από τη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο διαβάζουμε καθώς και από το πώς μεταχειριζόμαστε τα βιβλία.Αυτά που συζητήσαμε δεν ήταν καινούρια. Τα γνωρίζαμε από την σχολική βιβλιοθήκη,ήταν όμως μια καλή ευκαιρία να τα εμπεδώσουμε.
Αφού οι κανόνες γράφτηκαν ,όλα τα παιδιά έβαλαν την υπογραφή τους .



















Παίξαμε με τα εξώφυλλα ,τους τίτλους ,τα ονόματα των συγγραφέων ,τις εκδόσεις.


















Βρήκαμε σε ποιο βιβλίο ανήκει το κομμάτι









Κάναμε παζλ μερικά εξώφυλλα











Στο τέλος τα βάλαμε στη θέση τους





Για το δανεισμό αρχικά κάθε παιδί επιλέγει το βιβλίο που θέλει, στη συνέχεια βρίσκει  το φωτοτυπημένο εξώφυλλο και στο πίσω μέρος του γράφει το όνομά του και την ημερομηνία δανεισμού.

4 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που σας γνώρισα και νομίζω οτι θα ανταλλάσουμε πολύ όμορφες ιδέες !!!! Καλή σας συνέχεια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου κι εγώ χαίρομαι .Παρακολουθώ το ιστολόγιό σου και πραγματικά είναι εξαιρετική η δουλειά σου!!!!Σίγουρα θα τα λέμε διαδικτυακά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με χαρά ανακάλυψα σήμερα το ιστολόγιο σας!
    Πολύ ωραίες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή