Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

                       ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα μιλήσαμε για τα ρούχα που φοράμε τώρα το χειμώνα.Αφού συζητήσαμε στην παρεούλα φτιάξαμε έναν πίνακα αναφοράς για να μπορούμε να ανατρέχουμε σ΄αυτόν όταν χρειάζεται.

Στη συνέχεια παίξαμε με τις λέξεις .Αρχικά βρίσκαμε τις ίδιες χωρίς να μας ενδιαφέρει τι σημαίνει .


Μετά προσπαθήσαμε να βρούμε τη σημασία της κάθε λέξης και να  τοποθετήσουμε το καρτελάκι στη σωστή εικόνα.Φυσικά μας βοήθησε ο πίνακας αναφοράς. 

 Κάναμε και ομαδική δουλειά.Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες .Η κάθε μια έπρεπε να βρει εικόνες χειμερινών ρούχων από περιοδικά και διάφορα φυλλάδια  και να τις κολλήσει σε Α3.Η  πρώτη     βρήκε παιδικά ρούχα , η δεύτερη γυναικεία και η τρίτη αντρικά.

Σειρά είχαν τα παιχνίδια.Κάναμε σειροθέτηση γαντιών . Τα βάλαμε στη σειρά από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και αντίστροφα.Επίσης βρήκαμε τα ζευγάρια ανάλογα με το μέγεθος.Ακόμα παίξαμε με γαντάκια που είχαν πάνω τους αστεράκια.Πρώτα παίξαμε στην παρεούλα. Κάθε παιδί έπρεπε να βρει το ζευγάρι μετρώντας τα αστεράκια. Μετά το παιχνίδι έγινε κινητικό . Με τη μουσική τα παιδιά χόρευαν κρατώντας το ένα γάντι ,τα υπόλοιπα βρίσκονταν σε ένα τραπέζι,με το σταμάτημα της μουσικής έψαχναν το ζευγάρι. Και φυσικά παίξαμε το παιχνίδι με το ζάρι-πυραμίδα από το βιβλίο Χειμώνας της σειράς Θεματικές Προσεγγίσεις Σχέδια Εργασίας για το Νηπιαγωγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου